+387 30 800 046 +385 1 353 5167 info@eps-lastro.com

Kampanja za promovisanje energetske efikasnosti uz podršku EU i Austrije nastavlja se u Bosni i Hercegovini

300-trees-for-Sarajevo.jpg

Tri stotine sadnica bijelog bora posađeno je danas u Sarajevu u nastojanju da se grad učini zelenijim. Stabla su donirali Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Evropska unija (EU) i Austrija u okviru Programa za finansiranje zelene ekonomije za Zapadni Balkan (GEFF) koji pruža podršku domaćinstvima za ulaganja u unapređenje energetske efikasnosti.

U cilju obilježavanja rezultata programa GEFF i simboličnog doprinosa borbi protiv klimatskih promjena, EBRD, EU i Austrija će posaditi 1.000 stabala tokom novembra i decembra 2021. godine u šest zemalja Zapadnog Balkana – Bosni i Hercegovini, Albaniji, Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Stabla ujedno predstavljaju i nagradu EBRD-a za 18 najaktivnijih partnerskih finansijskih institucija i 32 proizvođača i prodavaca energetski efikasnih tehnologija, za njihov doprinos uspjehu programa GEFF na Zapadnom Balkanu.

Akcija sadnje stabala počela je jučer u Podgorici u Crnoj Gori, a nastavljena je u Bosni i Hercegovini.

Manuela Naessl, šefica EBRD-a za Bosnu i Hercegovinu, rekla je: „Poboljšanje energetske efikasnosti dovodi do manje potrošnje energije, manjih računa, kao i sveukupno boljeg kvaliteta života, i drago nam je da preko 3.000 domaćinstava u Bosni i Hercegovini mogu da osjete ove prednosti zahvaljujući našem GEFF programu. Ovom današnjom akcijom sadnje drveća želimo da se zahvalimo svim našim GEFF partnerima uključujući UniCredit banku Mostar, UniCredit banku Banja Luka, Sparkasse banku, MKF Partner kao i proizvođačima i prodavačima zelenih tehnologija Vokel, Aluplastik, AMD Sconto Brčko, ThermoFLUKS, Aluplast i EPS Laštro za njihov doprinos promociji GEFF programa u Bosni i Hercegovini.”

Domaćinstva koja žele unaprijediti energetsku efikasnost svojih domova mogu se prijaviti za posebne namjenske kredite u lokalnim partnerskim finansijskim institucijama u BiH – UniCredit banka Mostar i Banja Luka, Sparkasse banka, MKF Partner, kao i ProCredit banka BiH, koja je nova partnerska finansijska institucija u BiH.

VIDEO.png

Što je EPS?

Želja za ugodnijim i racionalnijim načinom življenja rezultirala je i sve većom primjenom toplinske izolacije u građevinarstvu.

Saznajte više
VIDEO.png

Toplinski proračun

EPS LAŠTRO je osmislio kompjuterski program za proračun toplinske zaštite koji našim klijentima omogućava i olakšava cjelovitu ocjenu...

Saznajte više
VIDEO.png

Često postavljena pitanja

Saznajte najvažnije odgovore na pitanja o topliskoj izolaciji objekata, ugradnji EPS-a i karakteristikama materijala.

Saznajte više
EPS LAŠTRO © Sva prava pridržana.