PHONE +387 (0) 30 800 046       PHONE+385 (0) 1 353 5167          MAIL info@eps-lastro.com

CJENIK.pngeng.pngfikon.png

epslogo.png

Od prvog proizvedenog bloka EPS-a (1. rujna 1997. god.) pa sve do danas firma EPS LAŠTRO posebnu pozornost usmjerava na kontrolu kvalitete vlastitih proizvoda. S obzirom na to da želimo biti u korak sa europskim standardima posjedujemo i interni laboratorij za kontrolu proizvoda namijenjenih za toplinsku zaštitu. Radi se o primjeni europskog standarda EN-13163 sa čitavim nizom pratećih standarda i regulativa. EN13163 donosi sasvim nove propise za klasificiranje i kontrolu proizvoda namijenjenih za toplinsku zaštitu.

Na osnovu ovoga standarda ekspandirani polistiren se klasificira na osnovu tlačne nosivosti pri 10% deformaciji i adekvatno tome čvrstoći na savijanje. Za potpunu primjenu ovoga standarda potrebno je da proizvođač posjeduje interni laboratorij kako bi sukcesivno mogao kontrolirati vlastite proizvode, za što je potrebno više uređaja.

Naš laboratorij je opremljen sa:
  • Lambdametar (uređaj za provjeru toplinske provodljivosti)
  • Uređaj za provjeru mehaničkih karakteristika kao što su: tlačna nosivost pri 10% deformaciji, čvrstoća na savijanje, čvrstoća na istezanje.
  • Uređaj za provjeru dinamičke krutosti.
  • Uređaj za provjeru gorivosti.
Laboratorij:

Certifikati

Ispitivanje EPS LAŠTRO proizvedenog materijala

Svi naši proizvodi uzeti direktno iz proizvodnje ispitani su u Građevinskom institutu u Tuzli. Ispitivanja su rađena prema standardu BAS EN 13163 i svi proizvodi su sukladni ovom standardu i deklariranim vrijednostima.
Proizvodi namijenjeni izvozu se dodatno ispituju u ZAG Ljubljana i u IGH Zagreb.

Ispitivanja i ispitani uzorci su sukladni sa zahtjevima propisa i standarda:

  • Zakon o standardizaciji, Službeni list BiH, broj 13/93 i 13/94
  • Institucija za certificiranje: Institut za standarde, mjeriteljstvo i intelektualno vlasništvo BiH

VIDEO.png Od 1966. godine

Početci i razvoj...

Tvrtka EPS LAŠTRO je najveći proizvodač ekspandiranog polistirena (trgovački naziv stiropor) u BiH i lider tehnološkog razvoja i inovacija u fasadnom sustavu.

UPOZNAJTE TVRTKU

 

nlbtn.png

Prijavite se na newsletter

i primajte obavijesti i novosti iz tvrtke

EPS LAŠTRO © Sva prava pridržana.